Labellord
Labellord biedt unieke oplossingen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Oplossingen die voor iedereen begrijpelijk en werkbaar zijn. Labellord staat vooral bekend om haar gepatenteerde kleurcoderingssystemen voor voedselveiligheid.
|
De VHIG
De Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG) is een beroepsvereniging voor deskundige infectiepreventie binnen de gezondheisdszorg. U vindt hier informatie over de vereniging, het beroep deskundige infectiepreventie, actuele informatie en informatiebronnen over infectiepreventie.
|
Het Voedingscentrum
Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.
Op de website staat alles over het werken met de Hygiënecode. Hier vind je een Hygiënecode voor zorginstellingen en Defensie en een voor woonvormen.
|
NVWA
De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving.
|
Legionella
U kunt ziek worden als u druppels waternevel inademt die besmet zijn met legionellabacteriën. Om dit risico te verkleinen, zijn er regels van de overheid voor leidingwaterinstallaties op plaatsen zoals ziekenhuizen en hotels. Hier vind u alle beleidsinformatie met bijvoorbeeld de regels voor legionellapreventie.
|
Gastvrije Zorg
Gastvrije Zorg is hét platform voor professionals die zicht verdiepen in en/ of verantwoordelijk zijn voor eten & drinken, ambiance, mens & gedrag, services en beleid in de zorg.
De kerndoelgroep van Gastvrije Zorg bestaat uit operationeel management, strategisch management en uitvoerend personeel, werkzaam in ziekenhuizen, verpleging & verzorging, GGZ/GHZ en kleinschalige woonvormen.
|
Werkgroep Infectie Preventie (WIP)
De WIP is een onafhankelijke stichting en geen onderdeel van het rijksinstituut voor Volgezondheid en Milieu (RIVM). Ze gebruikt tijdelijk de RIVM-website om informatie te delen.
Instellingen kunnen de WIP-richtlijnen gebruiken als uitgangspunt voor het vaststellen van hun beleid op dit gebied. De richtlijnen zijn professionele standaarden die in samenwerking met professionals en beroepsgroepen tot stand komen.
De Stichting Werkgroep Infectie Preventie (WIP) is een samenwerkingsverband van drie wetenschappelijke verenigingen op het gebied van infectiepreventie en ziekenhuishygiëne:
-
Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie
-
Vereniging voor infectieziekten
-
Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg.
|
RIVM
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zet zich in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectiebestrijding en in landelijke preventie- en screeningsprogramma's.
|
Stichting Vakbekwaamheid Horeca
SVH heeft als kerndoel het vergroten van vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkeld SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-) onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.
|